Als baby dronk Djelana haar flesjes heel erg goed. Toen Djelana 4 maanden oud was begonnen wij ook met fruit hapjes dit vondt zij heel erg lekker. Met een maand of 6 zijn wij ook begonnen met groente hapjes ook dit at Djelana heel erg goed. Toen Djelana ongeveer ander half jaar oud was begon ze wat moeilijker te doen met eten en steeds vaker eten te weigeren. Nu is Djelana 3 jaar en eet zij vooral het avond slecht. Ochtend en middag eten gaat ook niet super maar dit gaat iets beter als het avond eten.

Je zou denken bij kinderen die slecht eten dat ze bijvoorbeeld wel de lekkere dingen eten zoals patat, pannekoeken en pizza bijvoorveeld maar ook dit eet djelana niet zo goed. Ik heb het hier al wel eens over gehad met het consulatie bureau maar hier krijg ik als antwoord dat je een kind niet kan dwingen om te eten maar het wel altijd aan moet bieden.
Problemen met eten komt bij bijna de helft van alle kinderen onder de 5 jaar voor. Het ene kind eet heel weinig, sommige kinderen eten alleen brood, anderen willen geen groente eten en weer andere kinderen eten alleen één soort fruit of alleen yoghurt. In bijna alle gevallen gaan eetproblemen ook weer over. Het niet willen eten of veel niet lusten is bijna altijd een fase. Na de peuterfase gaan de meeste kinderen weer beter eten. Ik als moeder wilt dat Djelana natuurlijk gewoon eet of iniedergeval iets eet. Als ouder zal je de strijd over het eten bijna altijd verliezen. Je kunt geen eten naar binnen krijgen als je kind zijn mond stijf dicht houdt. Je kan je kind niet dwingen om te eten en te slikken.

Wat werkt bij ons het beste?

Wat bij ons het beste werkt is om er niet een te groot ding van te maken. Wij zorgen dat het rustig, ontspannen en gezellig is aan tafel. Wij letten niet teveel op wat zij wel en niet eet want zodra Djelana door heeft dat wij dit wel doen blokkeerd ze en eet ze helemaal niks. Als wij merken dat zij helemaal niet eet proberen wij haar toch over te halen door bijvoorbeeld aan te geven dat zij niks anders krijgt of dat zij nog zoveel aantal hapjes eet en dan pas een toetje krijgt. Helaas werkt dit niet altijd en komt het vaak genoeg voor dat Djelana weinig eet. Dit vinden wij vaak erg frustrerend maar hopen dat dit een fase is wat hopelijk heel erg snel voorbij gaat haha.

Hoe eet jou kindje? En wat zijn jullie tips?

Write A Comment

Pin It